luni, 7 ianuarie 2013

cum se dezgheata tevile inghetate

Cum sa dezghetati tevile



Tevile care pleznesc nu reprezinta o veste prea buna pentru casa dvs. Si tevile metalice si cele de plastic pot plezni daca lasati apa sa inghete. Atunci cand tevile ingheata, actionati rapid si poate nu va fi nevoie sa chemati instalatorul.
Pasi
  1. Pentru a scapa de presiune si pentru a vedea cat de grava este problema, deschideti toti robinetii. Daca doar o teava nu merge, atunci puteti presupune ca aceasta este inghetata. Localizati zona in care tevile neizolate trec printr-o zona neprotejata. Examinati tevile ce se afla langa fundatie, sau langa peretii exteriori.
  2. Daca teava inghetata este una de apa calda, deschideti robinetul de apa calda. Apa in miscare poate debloca teava. Daca este o teava de apa rece, deschideti robinetul de apa rece. Daca ambele tevi sunt blocate sau daca nu sunteti sigur, deschideti ambii robineti. Deschideti robinetii pana cand apa curge liber sau pana cand i-ati deschis pe toti.
  3. Incalziti usor tevile in zonele in care aveti acces la ele. Lucrati la un robinet deschis in zona inghetata. Puteti folosi uscatoare de par sau aeroterme. Daca teava inghetata intra in pereti sau in podea, puteti incalzi zona de langa perete sau podea fapt care in cele din urma va debloca teava. De asemenea dati drumul la caldura in zona respectiva.
  4. Lasati apa sa curga 1-2 minute. Apoi inchideti robinetul. Cautati scurgeri in locuri vizibile. In cazul in care tevile trec prin perete ori prin podea, ascultati cu atentie zgomotele.
Repararea tevilor de caldura, inghetate
Pasi
  1. In cazul in care aveti probleme cu tevile de incalzire, mai bine chemati un specialist. Ce puteti face dvs este sa opriti alimentarea cu apa lucru ce va impiedica o inundatie in cazul pleznirii unei tevi. Nu opriti boilerul daca aveti mai multe zone pe care le incalziti.
  2. Scoateti presiunea din sistem. Folositi un furtun pe care sa il prindeti la valva rezervorului de expansiune si dati drumul la apa.
Sfaturi
  • Pentru a limita posibila inundatie provocata de o teava inghetata ce este deja sparta gasiti robinetul pentru teava afectata sau opriti apa pentru toata casa.
  • Odata ce ati rezolvat problema luati masuri pentru a preveni o viitoare situatie. Intotdeauna mentineti caldura la minim 13 grade Celsius; izolati tevile ce trec prin zone neincalzite, mai ales cele care trec pe langa fundatie; inchideti robinetii interiori ce duc spre exterior si deschideti robinetii exteriori; inlocuiti cismelele normale cu modele rezistente la inghet.
Atentie
  • Nu folositi un dispozitiv electric, ce nu are impamantare, langa tevi din metal sau apa sau cand stati pe o podea din beton.
  • Evitati sa folositi torte sau pistoale cu aer cald deoarece puteti porni un incediu. Daca produceti o caldura prea mare, puteti genera abur ce duce la o presiune crescuta in interiorul tevii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu